Per llepar-se els dits!!!

16 Abr Per llepar-se els dits!!!

Avui volem compartir amb vosaltres la recepta d’un dolç típic d’aquesta època que ens encanta i que ens queda boníssima, la dels bunyols de vent.

Nosaltres en vam fer fa uns dies i els vam compartir amb la família que ens va felicitar.

Primer de tot vam anar a buscar els ous de les gallines de l’àvia i les llimones de l’arbre, feien una bona olor acabades de collir… i vam anar per feina.

 

Ingredients:

440 ml. de llet

35 gr. de sucre

250 gr. de farina

4 ous grans

la raspadura d’una llimona

un pessic de canyella en pols (opcional)

un pessic de sal

oli d’oliva (per fregir-los)

sucre glass (per empolvorar)

 

Preparació:

Tirem dins d’un cassó la llet i el sucre, remenem i ho posem al foc fins que bulli.

Dins d’un bol gran posem la farina passada pel sedàs, la raspadura de la pell de la llimona ben fina, el polsim de canyella i la sal. Llavors hi tirem la llet ben bullent. S’ha de fer de cop per escaldar la farina,  ho remenem bé i sense parar anem afegint els ous d’un en un a mesura que la pasta els va absorbint.

Aquesta pasta la deixarem reposar uns 10 minuts.

Passat aquest temps, ja podem fregir-los en una paella amb abundant oli d’oliva ben calent. Nosaltres ens ajudem amb dues culleretes de postres per donar la forma més o menys rodoneta i per anar tirant dins la paella. De tota manera, no us preocupeu massa per la forma perquè de seguida veureu com s’inflen i com es van girant sols a mida que es van fregint.

Finalment els acabem endolcint arrebossant-los amb el sucre glass.I llestos!!!

 

Us animem a fer-los, és una recepta molt fàcil i senzilla, ja veureu com tota la família us en llepareu els dits.

Ja ens direu com us han quedat.

Bon profit i molt bon cap de setmana!!!

 

No hi ha comentaris

Post A Comment